ACTIE: GRATIS OFFERTE. DE LAAGSTE PRIJS. TOP KWALITEIT. RECHTSTREEKS UIT PORTUGAL.

Het is ook belangrijk als u een werkblad aanschaft voor de tafel om te realiseren dat het ene materiaal beter tegen bepaalde situaties kan dan het andere materiaal. Een glas wijn kunt u bijvoorbeeld beter omstoten op terrazzo en keramiek dan op een granieten tafel.
Hieronder een aantal voorbeelden van de verschillende materialen voor tafelbladen die wij aanbieden en hun eigenschappen.

Tafelblad | Graniet tafelblad

Graniet ontstaat door het ondergronds stollen van magma. Graniet is dus een natuursteen en de bestanddelen waaruit deze natuursteen is opgebouwd, zijn mineralen. Graniet is heel hard waardoor ook krasbestendig is. De steen is zo ontzettend hard komt omdat deze soms wel een uithardingproces van duizenden jaren heeft. Een groot voordeel van graniet  is dat het gesteente hittebestendig is. Een hete pan zal dus geen enkel probleem zijn voor een graniet tafelwerkblad. Graniet heeft ook zijn nadelen. Zo is graniet bijvoorbeeld licht radioactief, gevoelig voor zure en bijtende middelen en er kan vocht in de steen komen.

Voor het onderhoud van een granieten tafelwerkblad raden wij aan een mild en neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken. Bij gebruik van bijtende middelen kunnen er zich  vlekken gaan vormen in het tafelwerkblad en dat wilt u natuurlijk niet. Voor een goede reiniging van uw granieten tafelwerkblad raden wij speciale reinigingsmiddelen aan bedoeld voor het reinigen van een granieten tafelwerkblad.

Wij bieden u een ruim assortiment aan graniet tafelbladen. Klik hier voor ons assortiment. Alle graniet tafelbladen kunt u bij ons op maat laten maken.

Tafelblad | Terrazzo tafelblad

Een terrazzo tafelwerkblad wordt gemaakt van een mengsel wat bestaat uit cement, zand, marmer – en granietkorrels. Dit mengsel wordt gegoten in een mal en daarna tot de gewenste dichtheid samen gestampt. Een terrazzo tafelwerkblad heeft als voordeel dat deze waterdicht is en is daardoor zeer hygiënisch.  Een tafelwerkblad van terrazzo is dus gemakkelijk schoon te houden. Wat ook een voordeel is van een terrazzo tafelwerkblad, is dat het blad erg hard en daarom ook krastvast is.

Voor het onderhoud van een terrazzo tafelwerkblad raden wij aan om hete pannen op onderleggers te leggen. Een terrazzo tafelwerkblad is wel hittebestendig maar het kan zijn dat de hitte de beschermlaag van het terrazzo tafelwerkblad aantast. Ook om krassen te voorkomen kunt u beter geen hete pannen op uw terrazzo tafelwerkblad zetten. Een terrazzo tafelwerkblad is eenvoudig schoon te maken door middel van een beetje water met een mild schoonmaakproduct. Let op: vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen die citroen bevatten.

Wij bieden u een ruim assortiment aan terrazzo tafelbladen, klik hier voor ons assortiment aan terrazzo tafelbladen. Alle terrazzo tafelbladen kunt u bij ons op maat laten maken.

Tafelblad | Keramiek tafelblad

Een keramiek tafelblad is gemaakt van 2 of 3 dunne lagen keramisch materiaal. Keramiek heeft als voordeel dat het een hard materiaal is, keramiek is zelfs nog harder dan graniet. Keramiek is het ideale materiaal om als tafelwerkblad te hebben. Een keramiek tafelwerkblad  is ook nog eens niet-poreus, er zullen dus geen vocht en etensresten zich in het tafelwerkblad trekken. Een tafelwerkblad van keramiek is momenteel erg in trek omdat deze hittebestendig zijn. Op een keramiek tafelwerkblad kunt u dus zorgeloos een hete pan neerzetten.

Voor het onderhoud van een keramiek tafelwerkblad raden wij het af om het werkblad te reinigen met agressieve schoonmaakmiddelen. Een natte doek met een mild schoonmaakmiddel (zoals een allesreiniger) is voldoende om een keramiek tafelwerkblad schoon te maken. Kalkplekken op uw keramiek tafelwerkblad kunt u behandelen met een beetje azijn.

Tafelblad | Vraag uw gratis offerte aan!

Wij bieden u een ruim assortiment aan keramiek tafelbladen, klik hier voor ons assortiment aan keramiek tafelbladen. Een keramiek tafelblad kunt u bij ons op maat laten maken. Meer informatie hierover, vind u op onze video pagina.

Heeft u een selectie gemaakt van de door u gewenste stenen? Vul dan het offerte formulier in en wij sturen u binnen 24 uur een scherpe offerte. We komen bij u de werkbladen voor tafels, maar ook vensterbanken, keukens en andere benodigdheden installeren.