ACTIE: GRATIS OFFERTE. DE LAAGSTE PRIJS. TOP KWALITEIT. RECHTSTREEKS UIT PORTUGAL.

Meer informatie over Ons

Aanrechtblad-terrazzo.nl is nummer 1 in het leveren en installeren van natuursteen keukenwerkbladen. Dit doen wij in de gehele BENELUX.

Ons doel is om al onze klanten de beste kwaliteit te leveren, terwijl al onze producten daarbij betaalbaar blijven.

Wij hebben voor u een groot aanbod aan keukenwerkbladen van natuursteen.

Wij zijn volledig klantgericht. Daarmee bedoelen wij dat de service en kwaliteit voorop staat. Wij willen er namelijk zeker van zijn dat de klant tevreden is. De klant is immers koning.

Wij hopen dat wij u voldoende kunnen helpen.

 

Silestone is ontworpen om de keuken en badkamers mooier te maken. Het is beschikbaar in ontzettend veel kleuren en is beschikbaar in drie verschillende soorten afwerkingen. Silestone heeft een bescherming tegen bacteriën.  De hygiëne blijft hierdoor van een maximale kwaliteit.

Voor 93% bestaat silestone dus uit kwarts, waardoor het een hard en gewoon goed materiaal is.  Silestone is het enigste materiaal voor een keukenblad wat uit kwarts bestaat. Silestone is daarbij ook een buitengewoon populair materiaal voor keukenbladen en badkamerbladen.

Silestone is te gebruiken voor keukenwerkbladen tot meubelontwerpen. Een investering voor de toekomst dus.

 

Compac is marktleider en biedt hoge kwaliteiten op het gebied van  decoratieve oppervlakken. Compac is ontstaan in 1975 en bevind in Spanje. Het is de eerste Spaanse firma die zich gespecialiseerd heeft in het maken van marmer en kwarts. Er staan twee productiecentra van Marmer en Kwarts. Marmer staat in Spanje en kwarts is gevestigd in Portugal. Er zijn meer dan 400 medewerkers in dienst en hebben een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 4,5 miljoen vierkante meter aan producten! Enorm groot dus.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MATERIAAL

Zijn de natuursteen keukenwerkbladen zwaar?

Graniet en kwarts wegen ongeveer rond de 80 kilogram per vierkante meter. Erg zwaar dus.

Voor wat kan ik graniet en kwarts nog meer gebruiken?

Niet alleen kunt u granieten voor keukenwerkbladen gebruiken.Ook wordt het gebruikt voor spatplaten, badkameroppervlakken, douchepanelen, barbovenkanten, laboratoriumbanken, open haarden, en waterfuncties. Zelf creatief bezig geweest, maar u weet niet of het wel mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.

Zijn graniet en kwarts geschikt voor keukenwerkbladen?

Graniet is mooi, handig en makkelijk schoon te houden. Daarom is dit een ideale keuze voor keukenbladen. Graniet is van een zwaar materiaal en kan goed tegen de warmte.

Waarom stijgen granieten en kwarts keukenwerkbladen steeds meer in populariteit?

Graniet wordt al jaren lang gebruikt als materiaal voor keukenbladen. De kosten waren hier echter zo hoog, dat de gemiddelde consument deze niet kon aanschaffen. In de loop van de jaren zijn er nieuwe technieken ontwikkeld, waardoor de prijzen een stuk omlaag zijn gegaan. Nu is graniet dus betaalbaar voor iedereen. Daarbij is kwarts ideaal geschikt voor keukenbladen omdat deze hard van materiaal zijn en goed schoon te maken zijn.

Zijn er bij granieten en kwarts keukenwerkbladen ook oneffenheden te vinden?

Kleine oneffenheden kunnen altijd ontstaan, ook al gebruiken wij alleen bladen van A-merk kwaliteit. Dit komt omdat het een natuurlijk product is. De oneffenheden zijn makkelijk weg te werken waardoor ze bijna onzichtbaar zijn. Bij kwarts is dit een minder groot probleem. Hier worden de stenen in de fabriek nog een klein beetje bewerkt en worden deze altijd meteen weggewerkt.

Zijn marmer, kalksteen & leisteen geschikt voor keukenwerkbladen?

Deze materialen worden niet zo veel gebruikt in de BENELUX. Dit komt omdat op deze stenen makkelijker krassen te zien zijn en vlekken meer uit de verf komen dat bij graniet het geval is. Ook gaan deze bladen minder lang mee. Graniet daar in tegen, gaat veel langer mee. Daar zijn de mensen uit de BENELUX fan van. Echter willen de Europeanen een meer natuurlijk uiterlijk. Een meer versleten uiterlijk vinden ze een meer natuurlijke look hebben.

 

Wat zijn de verschillende eigenschappen van graniet en marmer?

Graniet en marmer ontstaan door het stollen van magma. Dit gebeurt diep onder de grond. Het stollen van magma duurt miljoenen jaren. Hier naar zoeken heeft dus geen enkele nut. Door zure eigenschappen kunnen er oneffenheden ontstaan.

Wat zijn de beste keukenwerkbladen – Graniet, kwarts of marmer?

Wat zijn de beste keukenbladen? Het is een vraag die ons nog dagelijks bezig houdt. Graniet en kwarts gaan erg lang mee. Ook kunnen beide materialen goed tegen de warmte en worden de afwerkingen niet tot nauwelijks aangetast.  Hier onder een uitgebreide beschrijving van de drie materialen.

Kwarts verkleuren niet snel. Kwarts is met de hand gemaakt. Het eindresultaat wordt goed gecontroleerd in het laboratorium en eventuele oneffenheden worden aangepast. Ook zorgen ze ervoor dat de kleur consistent blijft. Dit houdt in: 1. Kleurconsistentie zal een meer gecontroleerde uitstraling geven. Variatie komt dus weinig voor. 2. De keukenwerkbladen hebben 1 kleur. Het eindresultaat is erg steriel en variatie is er nauwelijks op te zien.

Graniet beschikt over de zelfde eigenschappen als kwarts. Toch is niet op het zelfde niveau als kwarts. Kwarts absorbeert veel beter op bepaalde zaken. Bij graniet kan die worden tegengegaan met een bepaalde kit. Herhaling speelt hier een belangrijke rol. Het voordeel van graniet is dat het er ten opzichte van kwarts erg uniek en mooi uitziet.

Marmer is een veel gebruikt materiaal voor in de badkamer. Ook wordt dit gebruikt voor openhaarden. Marmer is wordt niet geadviseerd voor in de keuken. Krassen zijn hier namelijk makkelijk op te zien. Zure stoffen zorgen er voor dat vlekken makkelijk zichtbaar worden en haar kwaliteit verliest. Dit is de mening van de consumenten in de BENELUX. In Europa vindt men dit erg mooi. Een versleten uiterlijk doet ze meer aan de natuur denken.

 

Wat is Kwarts?

Onder Kwarts verstaan wij gekristalliseerde siliciumdioxide (SiO2). Deze zijn gewoonlijk wit of transparant, hoewel het andere kleuren kan hebben als het in aanwezigheid van onzuiverheden wordt gevormd.

Het wordt verkregen in zuivere staat of het is aanwezig in andere componenten. Vanwege de hoge hardheid en de zuurbestendigheid wordt kwarts gebruikt voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten die precisie en hoge prestaties vereisen. Dit kwarts is het hoofdbestanddeel van composiet.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo is met de hand gemaakt en daarom erg uniek. Het wordt al sinds de 15de eeuw gebruikt. Het is een schitterend natuurstenen blad dat gemaakt wordt van marmer en natuursteenkorrels die gemengd worden met cement.

Wat is keramiek?

Keramiek is erg populair. Het  is beschikbaar in verschillende soorten kleuren en is het materiaal van de toekomst. Het bestaat uit een keramisch materiaal dat samen met klei en kleurstoffen wordt gebakken.

Kan ik een mes op mijn keukenblad gebruiken?

Bij graniet is dit geen probleem. Kijk wel uit bij de overige materialen. Deze zijn sneller kwetsbaar. Wij raden dan ook aan om altijd bij wat voor keukenblad dan ook een snijplank te gebruiken.

Hoe dik zijn keukenwerkbladen?

De verschillende maten zijn te vinden op onze website.

Wat is de maximale grootte van een niet-ondersteunde overhangende deel van een stenen keukenwerkblad?

We raden u aan een maximum van 350mm te hanteren in het geval van graniet of kwarts.Op het overhangende gedeelte mag nooit gezeten worden.

Kan steen worden gerepareerd?

Meestal is dit geen enkel probleem. Bij kleine deukjes kunnen de werkbladen zonder enige moeite gerepareerd worden. Mocht de schade groter zijn, is het handig dit goed te maken een bepaalt soort wax.

 

Kunt u verschillende steenafwerking op kwarts gebruiken?

Nee. Kijk op onze website voor overige opties.

Hoe ver overlapt het overhangende deel de dingen eronder?

Keukenwerkbladen komen vaak 20mm voor de geplaatste deuren. Dit geeft meestal het vermoeden dat de keukens 560mm diep zijn met een toegestane 20mm voor de deuren waardoor de keukenwerkbladen 600mm diep zijn en de badkamereenheden 280 mm diep zijn met een toegestane 20mm voor deuren die de keukenwerkbladen 320mm diep maken. De zijkanten hebben over het algemeen een overhangend materiaal van tussen de 10 – 20 mm wat die worden bepaald door middel van templates. De maten verschillend uiteraard per keuken.

 

Zal het keukenwerkblad dat ik kies er qua kleur precies zo uit zien als op uw website?

De werkbladen kunnen er natuurlijk iets anders uitzien dan op onze website. Dit kan komen door de beperkingen van de computer door bijvoorbeeld monitors, resoluties, batch, kleur of patroon variaties. Graniet is een product dat gemaakt is door de natuur. Geen enkel natuurproduct is exact het zelfde. Tegen een kleine vergoeding komen wij de producten bij u thuis laten zien. Zo krijgt u een goed beeld van hoe de producten er daadwerkelijk uitzien.

Waarom verschillen de prijzen per steen?

De factoren die hier invloed op hebben zijn bijvoorbeeld de locatie, de transsportkosten en de winning van de steen. Mocht een steen heel zeldzaam zijn, is deze natuurlijk wat duurder dan stenen waar er ontzettend veel van zijn.

Kan marmer gebruikt worden in keukenwerkbladen?

Marmer is vaak wat goedkoper dan graniet. Wel is het een stuk poreuzer. Het wordt dan ook niet al te vaak geadviseerd. Ook is marmer een stuk gevoeliger voor vlekken. Deze zijn moeilijk te verwijderen.

Uiteraard kan het natuurlijk wel gewoon indien het zorgvuldig gebruikt wordt.

Wat moet ik weten over graniet?

Graniet is niet met de hand gemaakt. Het is een product dat uit de natuur is ontstaan. Graniet is beschikbaar in duizenden verschillende kleuren en patronen. Graniet is erg sterk en zwaar. Ook kan het goed tegen de warmte en is het makkelijk te onderhouden. Geen enkel stuk graniet is het zelfde. Wel heeft het dezelfde kwaliteit. .

Kan een graniet oppervlak worden beschadigd?

Graniet is net zoals alle vaste oppervlakken, het kan beschadigen met een hoge mate van inslag van iets. Door de kristallijnen vormen is het mogelijk om graniet kapot te maken wanneer scherpe objecten het oppervlak raken. Dit is iets wat je in acht moet nemen wanneer je een keuze gaat maken voor een randprofiel. Als het randprofiel vierkant is, in tegenstelling tot de meer ronde randen, kan het een betere weerstand bieden tegen stoten. Sommige gevallen van de meer poreuze granieten kleuren zullen mogelijk chemicaliën of olie via het oppervlak absorberen. Gelukkig wordt het materiaal bij de normale dagelijkse thuisgebruiker aan deze chemicaliën niet echt blootgesteld. Op normale dagen zullen hitte of brandende vloeistoffen voor geen enkel probleem zorgen voor graniet, maar we willen wel adviseren om voorzichtig te zijn en bijvoorbeeld een snijplank of onderzetter te gebruiken.

Is het mogelijk om hete pannen direct op het granieten keukenwerkblad zetten?

Graniet is gevormd onder de aardkorst, onder extreme druk en hitte. De kans dat het blad gaat scheuren of verkleuren door hitte van een pan is dus erg klein. Wij adviseren wel om een onderzetter of een snijplank te gebruiken uit voorzorg.

Is het mogelijk om een klein putje te repareren?

Putjes kunnen gevuld worden van een gekleurde epoxyhars met een granietstof van de geschikte kleur. Als dit gevuld is, gooi je de stof van de gevulde gaatjes zeker niet weg. Dit kan later nog van pas komen. De kwaliteit hiervan is erg goed.

Kan graniet scheuren/barsten?

Over het algemeen mag graniet niet scheuren bij het hedendaagse gebruik.

Vlekt graniet gemakkelijk?

Een granieten blad is gevoelig en daardoor poreus. Omdat elk stuk graniet verschillend is, kan het ene blad beter tegen de poreusheid dan het andere blad van graniet. Bij bepaalde soorten graniet kan het blad absorberen waardoor er een zwarte vlek kan ontstaan, als er voor 30-60 minuten water op ligt. Dit zal uiteindelijk wel gaan opdrogen en verdwijnen.

Waar komt graniet vandaan?

Graniet is een samengesteld materiaal van mica, kwarts en veldspaat. Graniet heeft een gekristalliseerde structuur en is voorzien van een enorme dichtheid. Deze dichtheid ontstaat door het samendrukken van de elementen dienstvoorwaarde zorgen dat er graniet ontstaat. Dit gebeurde diep onder de aardkorst. De grote blokken delfstoffen die vervolgens ontstaan, worden in dunne stukjes geslepen en gepolijst.

Zijn granieten bladen prijzig?

U bepaald zelf hoe duur het blad kost. De steenkeuze bepaalt deels wat de kosten worden. Kiest u voor een veelgenoemd kleur, standaard randprofielen en onze aanbevolen templates dan heeft u al snel een prachtig blad van uitstekende kwaliteit voor een aangename prijs. Wij bieden de laagste prijzen aan en leveren in degene Benelux.

Wat is graniet?

Graniet is een populair materiaal wat steeds vaker wordt gebruikt voor keukenbladen, tafelbladen en badkamerbladen. Deze steen is gevormd door een heet gesteente wat diep in de aardkorst werd afgekoeld.  De mineralen die vrijkomen tijdens het vormingsproces staan centraal voor de textuur, kleur en patroon van graniet. Graniet is een zwaar, stevig en krasbestendig materiaal.
Graniet werd en wordt op verschillende manieren gebruikt. In het verleden gebruikten de Egyptenaren het materiaal als afwerkingsmateriaal in bepaalde piramides. Ook in de Verenigde Staten werd er in een granietenberg gesneden.
Graniet is praktisch en is makkelijk te onderhouden. Dit materiaal is niet alleen krasbestendig maar ook slijtvast, stootbestendig en hittebestendig. U kunt hete pannen direct op het granieten blad neerleggen. Wij raden u wel aan om een onderlegger te gebruiken uit voorzorg. Wordt het blad goed behandeld, dan kunt u jarenlang van het blad genieten.

FABRIEK – VEELGESTELDE VRAGEN

Verkoopt u direct aan de consument?

Ja, wij lever zowel aan de consument als aan bedrijven, ondernemers, winkels en meer. Wij bieden onze diensten aan iedereen aan die een blad nodig hebben.

Hoe komen jullie aan de lage prijzen?

Dit komt omdat wij geen uitbundige showroom hebben, maar een webwinkel. Een webwinkel brengt minder kosten met zich mee dan een showroom. Denk aan de kosten van voorraden, opslagruimtes en personeel. Een webwinkel heeft dit in een mindere mate. Verder staan onze voorraden naast de fabriek waar de bladen gemaakt worden. Zo besparen wij transportkosten en kunnen we de winst behouden die de tussenpersonen innemen.

Waar biedt u uw diensten aan?

Aanrechtblad-Terrazzo.nl levert graniet en kwarts keukenbladen door de gehele BENELUX.

INFORMATIE EN BESTELLINGEN – VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe krijg ik een offerte?

U kunt het offerteformulier op onze website invullen voor een vrijblijvende offerte. Kies het materiaal wat u wilt gebruiken en vul uw gewenste maten in. Wij zullen u vervolgens een scherpe offerte sturen. U kunt ook uw plan naar ons mailen of opsturen.

Waarom is het niet mogelijk om online te bestellen?

Een keukenblad, tafelblad, badkamerblad of vensterbank is een belangrijke investering waar u nog jaren van kunt genieten. Het kan zijn dat u na uw bestelling nog wat wilt aanpassen of wijzigen. Dit kan kosten met zich meebrengen, waardoor u uiteindelijk meer geld kwijt bent dan u had gedacht. Wij zullen u vanaf het begin bijstaan bij zowel het materiaal wat u wilt gebruiken, de kleur, levering, installatie en alles wat er meespeelt. Wij vinden het belangrijk om het perfecte blad bij u te kunnen afleveren.

Kan ik samples ontvangen? 

Ja, deze kunt u eenvoudig op onze website bestellen.

Waar zijn jullie actief?

Wij zijn in de gehele BENELUX actief.
Welke betalingsmogelijkheden worden er geaccepteerd?
U kunt bij ons betalen met bankoverschrijvingen of contante betalingen.

Binnen welke tijdsperiode wordt het blad geïnstalleerd?

 

Wij proberen het blad zo snel mogelijk te leveren. Uw blad wordt binnen 8 weken na uw order geleverd en geïnstalleerd.

Is het mogelijk om een bestelling met aflevering te plaatsen?

Het is mogelijk om uw blad zelf te vervoeren en te installeren. U moet echter wel rekening houden met bepaalde elementen. Uw voertuig moet grote stukken kunnen vervoeren en een gewicht van minimaal 400 kilogram kunnen vervoeren. Ook heeft u een A frame nodig om het blad rechtop te kunnen houden. Naast het vervoer heeft u voldoende man nodig om het blad te kunnen dragen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de eventuele schade die veroorzaakt wordt indien u het blad zelf vervoert en installeert.

Kan ik een steen van een andere fabriek bij jullie laten fabriceren?

Nee, dit is niet mogelijk. Wij fabriceren uitsluitend stenen die bij ons worden aangeschaft.

Kan iemand mij helpen met de kleurkeuze?

Natuurlijk is dit mogelijk. Ons team zal altijd betrokken zijn bij het gehele proces, ook met het kiezen van de kleur als u dit wilt.

Kan ik het keukenblad na de installatie direct gebruiken?

U kunt uw keukenblad direct gebruiken, nadat deze is geïnstalleerd. De wastafel wordt vastgelijmd. Wij raden u aan om deze een nachtje te laten rusten, zodat er een sterk laagje om de wastafel wordt gevormd.

Wat is er van mij nodig om een offerte te kunnen sturen?

Alles wat u denkt wat er nodig is, kunt u naar ons toesturen. Heeft u uw plan al op papier staan, stuur deze dan op. U kunt ons bellen of het offerteformulier op onze website in te vullen. Wij hebben uw gegevens nodig zoals uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Wij zullen u vervolgens zo snel mogelijk een offerte sturen.

Zijn de kosten van het installeren inbegrepen bij de offertesom?

Nee, alleen de kosten van de levering zijn hierbij inbegrepen.

INSTALLATIE – VEELGESTELDE VRAGEN

Wordt het blad ter plekke gesneden en geslepen?
Nee, de bladen worden bewerkt, gesneden en geslepen in onze werkplaatsen door onze vakmensen. Het is niet mogelijk om dit te doen op het terrein van de klant.
Zijn de voegen tussen de stukken zichtbaar?
Ja, de voegen zijn zichtbaar. Dit is echter niet storend, omdat onze voegen minder dan 3 millimeter breed zijn. De beweging tussen de template en de voegen verloopt soepel.

Wordt mijn wasbak bevestigt?

Het bevestigen van de wasbak is een onderdeel van het installatieproces. De aansluiting wordt niet geregeld. In het geval van zware producten kan het nodig zijn om ondersteunende frames te maken.

Wordt mijn wasbak direct aangesloten?

Nee, hier zijn wij niet in gespecialiseerd. U zult een geschikte vakman moeten regelen om dit te doen.

Wat kan ik doen om het installatieproces te vergemakkelijken? 

Graniet en kwarts zijn zware materialen. Het dragen van de bladen is een lastige opgave in kleine ruimtes. Wij stellen het zeer op prijs als u uw deuren tijdelijk kunt verwijderen en overbodige dingen uit de weg ruimt voor voldoende ruimte.

Kan ik mijn muurunits voor de installatie monteren?

Wij raden u aan om dit niet te doen. Sterker nog, bij een keukenblad is het niet mogelijk om de units te installeren voordat het keukenblad wordt geïnstalleerd.  Wij adviseren u om de muurunits te installeren nadat het blad is geïnstalleerd.

Raken de muren beschadigd tijdens het installeren?

Wij kunnen u niet garanderen dat er niks beschadigd raakt tijdens het installeren van het blad. Het kan voorkomen dat het nodig is om gips uit de muren te hakken. Wij adviseren u om schilderwerken af te maken nadat het blad geïnstalleerd is.

Kan ik zelf voor de montage zorgen?

Het is mogelijk om het blad zelf te monteren, al hangen hier wel bepaalde voorwaarden aan vast. Er zijn meerdere personen nodig om het blad te vervoeren en te installeren. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade die veroorzaakt wordt, indien u het blad zelf vervoert en installeert.

KEUKENBLAD VERZORGEN -VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe vaak moet mijn keukenblad afgedicht worden?

Het is van belang om uw keukenblad van tijd tot tijd af te dichten. Een granieten keukenblad wordt ook al behandeld in de fabriek, omdat graniet een gevoelig materiaal is. Dicht het blad minstens 2 keer per jaar om het blad resistent te houden. Let er wel op dat uw blad van kleur kan veranderen. Meestal krijgt het blad een donkerdere uitstraling. Een keukenblad van kwarts hoeft niet afgedicht te worden.

Hoe moet een stenen keukenblad schoongemaakt worden?

Het onderhoud van een stenen blad vergt niet veel moeite. U heeft een schoon, warm doekje nodig en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd schurende en bijtende schoonmaakmiddelen die citroen, azijn, bleekmiddel of ammonia bevatten.

Kan een stenen blad fysiek beschadigd raken?

Steen is een sterk en stevig materiaal. U moet echter wel oppassen botte en zware voorwerpen. Er kunnen krassen of gaten ontstaan en zelfs gaan breken. De randen van het blad raken sneller beschadigd dan het oppervlak zelf. Leg geen grote hoeveelheid van iets op het blad om het risico op schade te verminderen.

Is het mogelijk om een beschadigd keukenblad van steen te repareren?

Het is tot op zekere hoogte mogelijk om een stenen blad te repareren. Bij een keukenblad van kwarts is dit echter een lastige opgave. Kwarts bestaat namelijk uit 1 kleur en een bijpassende kleur is moeilijk te vinden.

Wat kan vlekken veroorzaken op een stenen keukenblad?

Vlekken kunnen veroorzaakt worden door bijtende substanties, zoals citroen en azijn. Ook hete oliën, wijn en alcohol zijn middelen die voor vlekken kunnen zorgen. Heeft u iets gemorst, ruim dit dan zo snel mogelijk op om eventuele schade te voorkomen. Vermijd chemicaliën zoals nagellak, nagellak remover en reinigers. Bij een blad van kwarts is dit een minder groot probleem. Dit materiaal is niet zo kwetsbaar als graniet.

Hoe verwijder ik vlekken van een granieten keukenblad?

Vlekken die veroorzaakt worden door wijn, koffie of sappen kunnen verwijderd worden door een verwijderaar die op water is gebaseerd. Vlekken die ontstaan door vuil van biologische aard, zoals vervuiling, rook en vet kunnen verwijderd worden door een alkalische ontvetter.

Kunnen hete pannen direct op een stenen blad neergelegd worden? 

Ja, dit is mogelijk. Wij raden u wel aan om onderzetters te gebruiken in de buurt van hete voorwerpen.

Is het gebruik van een snijplank noodzakelijk?

Uw messen zullen bot worden door het stenen blad. Wij raden u daarom aan om gebruik te maken van een snijplank om het risico van schade te minimaliseren.